Steg för steg

Hemsida steg för steg

När man bygger en hemsida är det viktigt att ta ett steg i taget. Kommunikationen är också viktig så att du kan känna dig trygg genom hela processen och för att jag ska veta hur du vill ha det. Det bästa är om vi kan träffas en gång innan vi drar igång projektet.

 1. Vi pratar om utseende och funktion. Du som kund letar inspiration från andra hemsidor som vi kan diskutera kring.
  Vilket syfte har hemsidan? Presentera, sälja, underhålla…
  Vilka funktioner behöver hemsidan ha? Facebook-knapp, Kontakt- eller beställningsformulär, blogg, nyhetsbrev, bildgallerier…
  Vilken stil ska hemsidan ha? Grafisk profil, färger, typsnitt…
 2. Vi strukturerar ditt material. Vilka sidor och kategorier behöver du för att din hemsida ska bli tydlig för besökaren?
 3. Jag letar fram en skiss baserad på våra diskussioner och om den motsvarar dina förväntningar sätter jag igång att bygga.
 4. Jag börjar bygga hemsidan. Jag lägger upp de sidor, menyer och funktioner vi har bestämt och implementerar text och bilder som du tillhandahåller.
 5. När hemsidan är färdig kommer jag ge dig en snabbkurs i hur du uppdaterar den. WordPress är ett mycket användarvänligt publiceringsverktyg som är lätt att lära sig. Nu är det bäst om vi kan träffas ”på riktigt” så att det blir lättare att visa hur man gör. Om du ändå vill att jag sköter uppdateringen av din hemsida går det givetvis bra. Kontakta mig för en offert