Hitta de bästa webbhotellen för din hemsida

Webbhotell

För att en hemsida ska fungera så behöver den inte bara en underliggande motor, som oftast är en webbserver man har körandes på sin hemsida, men den behöver även en server som kan presentera hemsidan för utomstående besökare.

När en hemsida besökes så är det en server man egentligen besöker. Servern får därefter en anslutning av en utomstående, och om anslutningen gjordes genom en viss port så låter servern webbservern hantera den anslutningen. Webbservern kollar därefter domännamnet, eller IP adressen som användaren besökte servern via och presenterar därefter den hemsida som administratören önskar visa på den IP adressen.

Denna process må låta komplicerad, dock så är det så hemsidor idag fungerar. Idag behöver man inte längre göra hela den här uppsättningen själv utan idag finns det så kallade webbhotell som sköter exakt allt. Från server, till webbserver, från IP adresser till domäner och detta är standardsättet nätet idag fungerar.

Om man önskar starta en hemsida så börjar man med att köpa domännamnet. Detta gör man oftast hos ett webbhotell som tillsammans med domännamnet därefter erbjuder en ett webbhotell som också inkluderar en webbserver och allt som har med servrarna att göra. Det ända man som administratör alltså behöver göra är att helt enkelt köpa domännamnet och därefter välja ett webbhotell som man tycker passar ens behov bäst. Därefter sköter webbhotellet alla inställningar och tar ens hemsida till webben utan att man som administratör behöver göra något alls.

Hitta ett webbhotell som passar just dig

Som säkert kan kännas logiskt nu är vikten av att jämföra webbhotell innan man väljer att köpa ett och därefter bygga sin hemsida. Webbhotellet är alltså av största vikt och få saker som involverar en hemsida är lika viktiga som den underliggande motorn bakom hemsidan.

Webbhotellet bestämmer hastigheten på hemsidan. Hur långt ifrån servern är från din genomsnittliga användare (för hemsidor i Sverige kan det vara bra att ha servrar i Sverige, till exempel) så kan detta även påverka hur snabbt hemsidan visas för användare. Dessa saker skiljer sig från webbhotell till webbhotell och det är oerhört viktigt att jämföra detta innan man går vidare med ett webbhotell som man önskar placera sin hemsida hos.

Priset

En annan faktor när det kommer till valet av webbhotell är självaste priset på webbhotellet. Prisskillnaderna mellan webbhotell idag kan vara oerhört stora och är man medveten om exakt vad det är man behöver av sin webbhotell så kan man spara många hundralappar varje månad. Av den anledningen är det extremt viktigt att jämföra priset, hur mycket det kostar för diverse paket som webbhotellet erbjuder, vad du behöver och om webbhotellets minsta paketet kan förse dig med de behov just du har med din hemsida. Detta kan handla om allt ifrån antalet e-post adresser som webbhotellet kan erbjuda innan det börjar kosta—antalet hemsidor webbhotellet kan husa innan de börjar ta lite extra eller kräva att man uppgraderar sitt paket, m.m.

Att jämföra webbhotell är idag av största vikt innan man går vidare med sin hemsida så se därför till så att du jämför webbhotell innan du köper ett. Det kommer innebära en massa hundralappar sparade i slutändan.