Bygga en sajt för lån och ekonomi – några bra tips

Hemsida om lån

Du måste alltid se till innehållet innan du väljer vilken design du vill ha. Beroende på din bransch behöver färger, menyer och innehåll anpassas. Låt oss därför titta på några knep när du bygger en sajt som erbjuder lån eller ekonomisk handledning.

Enkel text

Ekonomi är ett besvärligt ämne, många privatpersoner är dåligt insatt i sin egen ekonomi och termerna kan få vem som helst att bli förvirrad. Texten ska helst vara enkel att förstå. Inkludera en ordlista om sajten innehåller mycket text. Punktlistor och sammanfattningar ger en bra uppsikt. Titta på ​Moanks​ sajt som ett exempel.

De erbjuder samlade lån till privatpersoner och vid första anblick blir man inte attackerade med långa stycken om villkor och liknande. I början behöver de bara ta fram det viktigaste för att se vad de erbjuder, villkoren kan man läsa senare när man som besökare är villig att gå vidare i ansökningsprocessen.

Ljusa färger

En bra ekonomiskt situation ser ljus och öppen ut. Det borde reflekteras i färgerna på sajten. Det kan vara svårt att skapa en upplyftande och positiv sajt om lån och ekonomi när färgerna är dova och mörka, såvida du inte är ett proffs på sajtbyggande. Om du är nybörjare är det bättre med få färger, ju fler färger du adderar desto svårare är det att skapa en harmonisk sajt. En trend för 2019 är starka färger och det kan fungera bra om du fokuserar på bara en eller två.

Mobilanpassad

Idag surfar vi när vi sitter på bussen, står och väntar vid övergångsstället och när vi ligger i sängen. att ha en sajt som bara är anpassad efter datorn kan vara förödande för en sajt. Du vill ha responsiv design som ändrar storlek och eventuellt placering beroende på skärmens storlek. De som vill ha snabb information om ett lån kommer ta upp telefonen istället för att sätta sig vid datorn.