Bygg jämförelsesidor inom kreditkort och privatlån

Jämförelsesida

Jämförelsesidor byggs på många olika sätt idag. Inget sätt är ”rätt”. Vill man bygga en jämförelsesida så finns det inte bara många olika plattformer man kan använda sig utav men även många olika sätt att just bygga själva sidan. I detta inlägg ska jag förklara hur man bygger en jämförelsesida med hjälp av cPanel och WordPress. Detta innebär att du inte behöver bygga en server eller hålla på och arbeta inom servermiljö — du installerar istället cPanel och därefter WordPress — så har du 90% av arbetet gjort. Därefter är det bara anpassningen kvar och det är helt upp till en själv hur man önskar att sidan man bygger ska se ut. I detta exempel ska jag förklara hur man bygger en jämförelsesida inom den specifika nischen kreditkort och privatlån för att erbjuda besökare möjligheten att jämföra kreditkort 2019.

cPanel

Börja med att hitta ett webbhotell som erbjuder cPanel som underliggande administrationspanel. Ett sådant webbhotell är Miss Hosting. När du kommit igång med ditt webbhotell så är det helt enkelt bara att installera WordPress via cPanel. Hur detta görs brukar oftast vara mycket självklart, dock så kan man också hitta många guider på hur man går till väga mycket enkelt på Internet, så för den som inte är så teknisk när det kommer till just IT och webbutveckling så finns det många guider på hur man installerar WordPress och dylika plattformer på administrationspaneler som cPanel. Gör helt enkelt en Google-sökning — en guide kommer snart att hittas.

WordPress

När cPanel är installerat och WordPress installerats via det så är det helt enkelt bara att gå vidare med att bygga din sida. Börja med att installera önskat tema. När detta är gjort så kan du gå vidare med att hitta ett tillägg som kan erbjuda en bra kreditkortjämförelse. Det brukar vara enkelt att hitta tillägg som erbjuder möjligheten att bygga jämförelsetjänster i WordPress och det man därefter gör som administratör av hemsidan är att helt enkelt anpassa tillägget så att det passar ens egna behov bättre.

När du hittat ett tillägg som kan jämföra produkter så är det helt enkelt bara att anpassa detta tillägg så att det jämför kreditkort istället för den produkt den ”out-of-the-box” jämför.

När detta är gjort så kommer du snart att ha en hemsida som jämför just kreditkort. Detta kan givetvis anpassas så att du istället för att jämföra kreditkort kan jämföra, exempelvis privatlån, bilar eller allt möjligt.

Slutord

Att bygga jämförelsesidor är idag inte svårt alls. Tvärtom så har det aldrig varit lättare, vilket är varför det finns så många sidor som erbjuder jämförelsetjänster i dagsläget. Det är dock inte lika vanligt att dessa byggs med WordPress. Många byggs även från grunden upp medan andra använder andra plattformer som Shopify eller till och med Wix. Oavsett så är det en smaksak i slutändan och om du vill bygga sajten på en annan plattform så funkar det minst lika bra. Allt handlar om hur du själv kan få plattformen att göra det du vill att den ska göra. T ex så var WordPress ursprungligen avsedd för endast bloggande men används nu för allt möjligt, då folk kommit på hur de kunde få plattformen att fungera på det sätt de vill.

Så välj den plattform som känns bäst för dig och så kommer du snart att se att du kan bygga den jämförelsesajt som just du vill bygga på det sätt som passar just dig bäst.