Renovering utav datahall

Datahall

Inte alla har varit inne i en datahall. Inte alla vet ens vad en datahall är för något. Jag själv däremot har både varit inne i en sådan hall, men också varit och renoverat i den. Enligt mig är datahallar riktigt coola ställen och vad många inte tänker på är att dessa hallar innehåller så mycket mer än bara sladdar, el och uttag.

Vad är och innehåller en datahall?

För den som inte har full koll på vad en datahall är så ska jag enkelt försöka förklara detta här. Föreställ dig en stor lokal full med sladdar, rack, elektroniska moduler, batteribank och brandsläckningssystem med mera. I den hall du ser framför dig nu finns serverdatorer, det vill säga värddatorer för andra datorer. I en serverhall lagras massor av information och viktig data. Bland annat kan det finnas severplats för webbhotell. Förresten på tal om webbhotell rekommenderar jag att titta på hittawebbhotellet.se för att hitta sådana.

Att renovera en datahall innebär stort ansvar

I en datahall finns det alltså massor med information och säkerhet. Lokalen är bland annat försedd med brandsläckningssystem och batteribank på grund av all viktig information som finns där. Så att ni kan tänka er att det var säkerhetstänk som gällde när datahallen renoverades. Under renoveringen fick vi prioritera säkerhet till 110 % i allt vi skulle göra.

Vad jag tror om framtiden för datahallar

Internet växer och just därför tror jag att även datahallar kommer att göra så. Dessa hallar kommer fortsatt vara superviktiga och säkerheten kring dem lika så. Kanske det till och med i framtiden kommer finnas ännu mer säkerhetstänk och eventuellt vakter utanför alla hallar för att se till att ingen är där för att sabotera något. En annan tanke jag har när det gäller datahallar är att de i framtiden kanske kommer vara mindre, dels för att utrustningen i dem kommer att kunna tillverkas i mindre skalor men också för att allt kanske inte borde samlas på samma ställe. För jag menar, tänk om det skulle hända något i en datahall och massor av information och data skulle gå förlorad – då hade man nog ångrat att man inte förlagt det hela i mindre volymer men på fler ställen.

För den som vill jobba med renovering av datahallar

Att jobba med renovering i datahallar innebär, som ni säkert förstått vid det här lagret, ett mycket stort ansvar. Den som vill ha detta jobbet måste vara en mycket noggrann person som förstår värdet av att prioritera säkerhet framför allt annat i jobbet. I ett sånt här jobb finns det inget utrymme för stress eller slarv, här måste man vara skärpt vad man än gör. Så att sammanfattningsvis kan sägas att jobbet med att renovera datahallar är inte gjort för vem som helst, de viktigaste egenskaperna att besitta är framför allt noggrannhet, stresstålighet och ansvarskänsla till 100 %. Jag själv besitter alla dessa egenskaper men trots det känner jag att jag måste ha tungan rätt i mun när jag utför mitt arbete för att verkligen se till att inte sabba något i hallen.