Fördelarna med WordPress som webbplattform

Wordpress

Under år 2003 så släpptes WordPress som ett bloggsystem men med åren så har det utvecklats till världens mest använda plattform för bloggar, webbshoppar och för professionella företagshemsidor. WordPress är välkänt och populärt och flera miljoner hemsidor använder WordPress som sin webbas. Plattformen har många olika fördelar.

Enkelt att använda

WordPress är ett content management system som gör att man kan uppdatera och bygga en hemsida utan att kunna kodning. Det är lätt att lära sig grunderna och plattformen är väldigt användarvänlig. Det finns många olika teman att välja och utgå ifrån och dessutom finns det mängder av tillägg, d.v.s. plugins som man kan välja för att få allt man behöver på sin sajt.

Den som är administratör kan smidigt och enkelt redigera bild, innehåll och text. Allt detta görs i ett gränssnitt som påminner om Microsoft Word. Att skapa en sida och ett inlägg fungerar ungefär på samma sätt. När man bygger upp sin hemsida i WordPress så blir det enklare att synas på Google. Dels får man hjälp från plattformen som är rätt uppbyggt och har smarta, automatiserad funktioner. Dessutom kan man använda tillägg för att förbättra sökresultaten. WordPress har allt man behöver och man kan logga in från vilken webbläsare som helst. Det är enkelt och smidigt att bygga sin hemsida på WordPress, precis som CBDOlja.nu och många andra har gjort.

Obegränsade möjligheter

WordPress är en open source programvara, vilket innebär att man kan använda, läsa och ändra koden hur man vill. Detta innebär självklart att om man väljer att bygga sin sajt med WordPress så är möjligheterna oändliga. Man kan göra sin hemsida precis på det sättet som man önskar dig. Med många av de färdigutvecklade tilläggen, plugins, så kan man få ett unikt utseende på sin sida.

Det finns plugins inom alla områden, exempelvis webshop, bokningskalender och formulär. WordPress följer webbstandarder och är byggt med HTML, CSS och PHP. Dessa tekniker är väldigt vanliga på webben och som användare kan man lägga till egen kod i det valda temat. Man kan även bygga ett eget tema om man är lite mer kunnig inom just kodningen.

I takt med att företaget eller bloggen växer så behöver man inte byta plattform. WordPress som plattform passar såväl det lilla som det stora företaget.

Andra fördelar med WordPress

  • WordPress är gratis att använda och dessutom finns mängder med teman och plugins som är gratis. Självklart finns det även premiumalternativ, men de är inget måste. Eftersom plattformen är själv-hostad så krävs det ett webbhotell för din sajt.
  • Olika typer av webbplatser; du är inte begränsad till en sorts webbplats utan här finns många möjligheter. Några exempel på vad man kan utveckla med WordPress är bloggar, hemsidor, forum, webbutiker, gallerier, chattrum och jobbannons sidor.
  • Stödet för många medietyper: Det finns en lång lista med filtyper som WordPress accepterar, men huvudkategorierna är video, ljud, bilder och dokument.
  • SEO: När det kommer till SEO så är WordPress känt för att ha det inbyggt i plattformen. Titeltaggar och metabeskrivningar för sidor och inlägg genereras automatiskt.